Onze zoon heeft een visuele functiebeperking. Sinds kort kan hij tot onze grote vreugde fietsen zonder zijwieltjes. Uiteraard moeten we auditief assisteren en verwittigen wat komt. Hem constant achterna lopen is natuurlijk niet haalbaar. Soms komen we in situaties terecht waarbij het lijkt alsof hij niet wil wijken voor anderen. Tja, omdat hij die anderen gewoon niet ziet komen.
Als ouder heb je dan steeds de neiging om de mensen uit te leggen wat er aan de hand is. Een klein icoon zou het begrip en de attentie van anderen kunnen verhogen.
Alleen, als niemand het icoon kent of begrijpt dan heeft het geen nut. Geïnspireerd door het initiatief van Bianca van der Horst (NL) en Diana van Stokkom (NL) wat zich beperkt tot slechthorenden ontwierpen we twee bordjes om aan de fiets te hangenc(9x9cm). Eentje voor slechtzienden en eentje voor slechthorenden. Wie weet kunnen we onze zoon later zonder veel woorden laten deelnemen in het verkeer…
http://touch.metronieuws.nl/nieuws/sh-een-landcode-nee-een-waarschuwing/SrZndB!cGsvzuMiWQv5s/

Interesse?
Laat ons iets weten. Misschien starten we wel een kleine productie van deze bordjes. In elk geval kan je de afbeelding gratis opvragen in hoge resolutie. Met plezier.

Delphine & Matthias